Vitir namazının faziletleri pek çoktur. Vitir namazı içerisinde geçen okunan dualar kişinin dünya ve ahiret hayatını kurtarmaya vesile olan dualardandır. Vitir namazı kılınmasına yönelik hazreti peygamberimiz bir hadisinde Allah ziyade olarak size bir namaz verdi o sizin için kırmızı develerden daha hayırlıdır.03-Feb-2022

Vitir namazı kılınmazsa ne olur?

Fakat uyanabilecek olan kişilerin vitir namazını gece sonunda, yani imsak vaktinden bir süre önce kılınması daha fazilet olduğu bilinmektedir. Namazların vaktinde kılınmaması durumuna kaza adı verilmektedir. … Vaktinde kılınamamış olan vitir namazının daha sonra kaza edilmesi vacip olmaktadır.

Vitir namazı kılmak zorunlu mudur?

Vitir namazı farz mıdır? Vitir namazı, yatsı namazından sonra kılınan, Hanefîlere göre üç rekâtlı vacip bir namazdır. Diğer mezheplere göre ise vitir namazı kılmak sünnettir (İbn Kudâme, el-Muğnî, II, 591-594).

Vitir namazını neden kılıyoruz?

Vitir namazının vakti ve fazileti hakkında da Peygamber Efendimiz Sallallahü Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmaktadır: “Allah size bir namazı ziyâde kıldı ki, o namaz sizin hakkınızda kırmızı tüylü develerden daha hayırlıdır. İşte o namaz vitir namazıdır. O namazı yatsı ile şafağın atışı arasında verdi.”

Vitir vacip de ne okunur?

Vitir namazı, yatsı namazından sonra kılınan, Hanefîlere göre üç rekâtlı vacip bir namazdır. Vitir namazının her rekâtında Fâtiha ve ardından bir sûre ya da birkaç âyet okunur. İkinci rekâtın sonunda oturularak sadece tahiyyât duası okunur.

Yatsıdan sonra vitir namazı kılmak şart mı?

Vitir namazı, yatsı namazından sonra kılınan, Hanefîlere göre üç rekâtlı vacip bir namazdır. … Vaktinde kılınamayan vitir namazının daha sonra kaza edilmesi vaciptir. Diğer mezheplere göre ise vitir namazı kılmak sünnettir.

Vitir namazında kunut dualarını okumak şart mı?

Hanefi mezhebine göre vacip olan vitir namazında okunan kunut duasını bilmeyenler yerine herhangi bir sure okuyabilir. … Meşru olan duayı okumak sünnettir.

Vitir namazında kunut duası yerine ne okunur?

Eğer bir kişi vitir namazının 3. rekatında okunan Kunut duasını bilmiyorsa ya da ezberleyemiyorsa "Rabbenâ âtina fi'd-dünyâ haseneten ve fi'l-âhireti haseneten ve qınâ azâbe'n-nâr" (Bakara, 201) ayetini okuyabilirler.